Jdi na obsah Jdi na menu
 


perníková roláda, bezlepková

13102858_1732747260331332_4785932971248886477_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady je receptík: 4 vejce, 80ml medu, 50g cukru, 70g samokypřící DF, 1 lžička prášku do pečiva,1 lžička mleté skořice, perníkové koření, špetka soli. Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme tuhý sníh, žloutky a med vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a perníkovým kořením. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 7 minut. Necháme vychladnout, natřeme rybízovou marmeládou, plníme krémem dle chuti nebo šlehačkou a zamotáme, přitom postupně stahujeme papír, dáme aspoň na hoďku ztuhnout do lednice.

Tip na náplň:

rybízová marmeláda, pistáciový krém (máslo, moučkový cukr, pistáciový pudink), kiwi a jahody

img_32399.jpg

 

rybízová marmeláda, krém (polotučný tvaroh ve vaničce, 2 jahodové jogurty), pocukrováno

13087585_1733174273621964_6801213925023544923_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

rybízová marmeláda, šlehačka, kiwi nebo jiné ovoce, pocukrováno

 

befunkyy.jpg

 

obměna: pohanková mouka

13178850_1738624536410271_367189458288863629_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

krém stracciatella-můj tip: tvaroh ve vaničce, 2 borůvkové jogurty-smícháme dohromady, zvlášť ušleháme šlehačku a postupně zašleháme, nakonec ještě zašleháme tekutou čokoládu, nezapomenout nejprve natřít marmeládou 

 

13178534_1738687419737316_1750045188571772564_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

náplň:

arašidy - kakao pasta, šlehačka s vanilkovým cukrem -  tvaroh ve vaničce

vrch: rozpuštěná hořká čokoláda na vaření s máslem, jemně mletý kokos

 

img_80844.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

img_80999.jpg

 
 
 

 

Portrét




Kalendář - hodiny




Archiv

Kalendář
<< červen / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 214228
Měsíc: 1704
Den: 71