Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chléb s psyliem, bezlepkový

 img_77155.jpg

img_77244.jpg

Ingredience:

450g Mix B

550ml vlažné vody (500ml-nabobtnat psylium, 50ml-kvasnice)

50g pohankové mouky

1 instantní droždí (15g čerstvého)

1 větší lžička psylia (můžeme přidat i chia semínka)

1 lžíce cukru

2 lžičky soli (12g)

1 lžíce oleje

1 lžička kmínu

Postup:

Do mísy dáme vzešlý kvásek, namočené psylium, obě mouky smíchané se solí a kmínem, promícháme, nakonec přidáme olej, vypracujeme těsto, těsto je lepivé, patlavé, přikrýt poklopem nebo igelitovou taškou ať neosychá (já rychlokyska), necháme kynout, v teple stačí 40 minut, pomoučíme vál, vyklopíme těsto pokud možno vcelku, jdeme překládat, pomoučíme vrch těsta, vezmeme cíp těsta a přeložíme do středu, otočíme o 90° a zase vezmeme cíp těsta a přeložíme do středu a pořád dokola, těsto si stočíme, pomoučíme, pěknou kulatou stranou dáme dolů do ošatky na chleba vysypanou solamylem nebo maizenou (zacpou se dírky v ošatce), zakryjeme poklopem z mikrovlnky do kterého stříkneme vodu z rozprašovače, necháme kynout asi hodinu (v teple stačí méně, zatím troubu rozpálíme na 200°C) a vyklopíme opatrně na plech (nevyděláváme plech jen vystrčíme), dolů na další plech dáme vodu a také chléb postříkáme vodou z rozprašovače, po deseti minutách, vytáhneme plech s vodou, ubereme na 190°C a za 35 minut troubu vypneme.

 

img_74855.jpg

 

img_753666.jpg  

 

 

 

 

 
 

 

Portrét




Kalendář - hodiny




Archiv

Kalendář
<< říjen / 2017 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 200975
Měsíc: 1624
Den: 45

 
 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA